27.4.08

Viikonlopun flunssapyöräilyt

Taas se iski: flunssa! Neljäs tai viides tälle vuodelle. Viikolla ehti olla kuumettakin 37,4 astetta. Vaikutti vahvasti siltä, että jäävät viikonlopun pyöräilyt väliin... Kuume kuitenkin hävisi loppuviikosta. Flunssainen olo jatkui, mutta päätin kuitenkin lauantaina hyödyntää ensimmäisen kesäisen päivän mahdollisuuden ajaa maantielenkki pyöräilyshortsit jalassa. Päivä olikin lämmin ja shortseilla tarkeni loistavasti! Pitkähihainen paita ja tuulenpitävä takki olivat kuitenkin tarpeen. Kylmin kohta oli Rajasalmen sillan tuntumassa Pitkäniemen kohdalla, jonne tuuli toi kylmää ilmaa järveltä.

Kävin lyhennetyn Säijän lenkin matalalla sykkeellä: 28,2 km keskinopeudella 25 km/h, huippunopeus 43,1 km/h. Keskisyke oli 128 huipun käydessä 155, energiaa kului 517 kcal. Erikoista oli, että hapenottokykyä ja vireyttä olisi riittänyt, mutta jalat olivat tukossa - flunssasta johtuvaa, kai. Lenkistä oli hyötyä: olo parani, ja räkäisyys väheni! Aineenvaihdunnan nopeutus liikunnan muodossa voi siis olla ihan hoitava toimenpide :D


Sunnuntaina oli maastolenkin vuoro; sekin matalalla sykkeellä. Sports Tracker kadotti lenkiltä paluumatkan - tulin sentään takaisinkin sieltä metsästä - eli lenkin pituus oli arviolta 15 km kaikkiaan. Maastopyöräily on kyllä monessa suhteessa ihan eri laji kuin maantiepyöräily: matkaan meni vajaa kaksi tuntia, keskinopeus 8 km/h! Tosin, ei siellä kapealla metsäpolulla juuri nopeampaa pääsekään, ylämäkeen varsinkaan. Ja kävelyksihän se nöösillä meni useassa paikassa, jälleen kerran. Täytyy opetella tuo hiljaa ajamisen taito. Vastaavasti maantiepyöräilyssä on tavoitteena opetella nopeasti ajamisen taito. Ying|Yang. Keskisyke 117, maksimi 166, energiaa 629 kcal. Ohessa jakauma alle/aerobinen/anaerobinen eli suurin osa matkasta alle aerobisen höystettynä ripauksella hapotusta ;)



Jamis Dakar XC ja polulle kaatunut puu

Ei kommentteja: