19.4.08

Maastopyörä sai ensikasteensa!

Dodii, nyt on sitten takana ensimmäinen maastopyörälenkki uudella maastopyörällä! Ja kaikkiaan toinen maastopyörälenkkini ylipäätään. Poikkesi tosin edellisestä siinä, että oli noin 30 astetta kylmempää, ja käytetty kalusto tällä kertaa vallan kelvollista :)


Matka suuntautui Lamminpään kautta Julkujärvelle. Reitti tallentui Sports Trackerillä kahdessa erässä: menomatka tässä, paluumatka tässä. Matka kesti taukoineen kolme tuntia, kilometrejä kertyi yhteensä 25,3 km. Sää oli erinomainen, aurinko paistoi ja lämpöä oli noin 5 astetta. Tuuli oli navakka, mutta vain aukeilla paikoilla - metsässä ei juurikaan tuule :D


Menomatkalla menimme enimmäkseen pikkupolkuja pitkin. Polut olivat enimmäkseen kuivia. Joissain varjopaikoissa ja notkelmissa oli vielä jäätä ja lunta.

Keskisyke oli leppoisat 129 - tosin tässä keskiarvoa vääristää se, että mukana ovat kaikki tauotkin. Maksimisyke oli 179, mikä kertoo paremmin maaston vaihtelevuudesta ja rasittavuudesta.



Pyörä tuntuu kaikkiaan hyvältä. Perän jäykkyyttä voi säätää, ja nyt se tuntui olevan riittävän jäykkä nousuja ajatellen. Voisi kokeilla alamäkiin ja tasaiselle hieman pehmentävänsäkin. Lukkopolkimien kanssa sujui yllättävän hyvin, tosin kolmet pannut tuli heitettyä kun vauhti pysähtyy ja jalka on vielä kiinni polkimessa... Jalan irroituksen ajoitusta täytyy vielä harjoitella :)

Ei kommentteja: