2.7.08

Paluu maantielle

Maastolenkkien jälkeen tulee tarve päästä baanalle polkemaan ilmavirtaa vastaan :D Heinäkuu aloitettiin Esan kanssa Kajaani - Vuolijoki -lenkillä. Minulle sattui matkalla ensimmäinen maantiepyörän rengasrikkoni, joten lenkkini on tallennettu Sports Trackerissä tällä kertaa kahdessa erässä. Etappi ennen rengasrikkoa oli 59 km ja loppumatka korjauksen jälkeen 24,8 km, yhteensä reilut 83 km. Keskinopeus ensimmäisellä etapilla 30,1 km/h ja jälkimmäisellä 28,8 km/h.

Sää oli hyvä lukuunottamatta alkumatkan märkää asvalttia päivän kuurosateiden jäljiltä. Ajotuntumakin oli loistava - suorastaan upea maastopyöräilyn jälkeen; kyllä vaihtelu virkistää! Energiaakin riitti hyvin, mukana oli kolme geelipussia, puolen litran vesipullo sekä kolmevarttinen urheilujuomapullo. Keskisyke 130, maksimi 165, 1,3 Mcal ja rasvaa paloi 79 g.


Hieno patti renkaassa. Tämä ei kestäne ajossa kauan...



...eikä sitten tietysti kestänytkään kuin pari kilometriä.


Renkailla onkin ajettu noin 1 700 km. Eturengas ei näytä kovinkaan kuluneelta, takarengas oli jo tasoittunut keskeltä selvästi. Vaihdon yhteydessä takapäällysrenkaan sisäpuolen tarkastelussa näkyi, että punosta oli rispaantunut eli rikkoutunut noin viiden sentin matkalta. Muistankin joissakin yhteisajoissa ajaneeni kraatereihin, joten niissä rikkoutumista on tapahtunut. Tällä matkalla ei mitään suuria railoja tiessä ollut, punokset vain antoivat nyt periksi. Onneksi Esalla oli varaosia, ja matkaa voitiin jatkaa huoltotoimenpiteiden jälkeen.


Huoltojoukkoja soittamassa

Ei kommentteja: