30.6.08

Viikonlopun lenkit Saukkovaaralla

Kävimme Esan kanssa perjantaina lähes saman lenkin Saukkovaaralla kuin minkä ajoin juhannuksena Jasun kanssa. Sää oli kylmempi ja varustus sen mukainen; ajovauhtikin oli leppoisampi. Oheisesta korkeus- ja nopeusprofiilista näkyy hyvin siirtoajon nopeus verrattuna varsinaiseen maastoajonopeuteen. GPS:n korkesuden offset pitäisi säätää kohdilleen, Saukkovaaran huippu lienee 320 m eikä 350 m korkeudessa... mutta kyllä tuosta saa kuvan lenkin korkeuseroista noinkin.



Perjantaina ajoimme 23,9 km keskinopeudella 13,3 km/h. Lauantaina sää oli parempi ja otin mukaan digikameran. Päätimme aloittaa Saukkovaaran hotellilta ja ajaa UKK-reittiä ottaen samalla kuvia. Reitti olikin lähes sama kuin aiemmilla kerroilla, suurimpana erona Saukonselän 12 km lenkin osuuden jääminen pois. Reitit tosin kulkevat päällekkäin Saukkovaaran päällä. Matkaa kertyi 26,4 km keskinopeuden jäädessä hieman alle 12 km/h. Energiaa kului silti 1,2 Mcal.


Näkymä Saukkovaaran laskettelurinteiltä Ristijärvelle päin



Saukonselän (SS) ja UKK-reitin viitat



Reitillä voi törmätä tällaisiinkin metsän eläimiin... ajoin itse asiassa tämän yksilön yli, mutta se ei nähtävästi kärsinyt suuriakaan vaurioita.



Saukonselän reitin latupohjalla



Soisten kohtien yli pitkospuita pitkin



Tuulentuvalta alamäkeen



Juurakkoa kuusimetsän reunalla



Maisemia



Auringonnousu 28.6. klo 00:41

Ei kommentteja: