15.6.08

Sunnuntain kostea maantielenkki

Kävinpäs koestamassa maantiepyörän toimivuuden sadekelillä: Pyhäjärven ympäri myötäpäivään, 95 km ajassa 3 h 40 min, keskinopeus 25,8 km/h. Johtopäätös: jatkossa sadekelit hybridillä. Syy: hiekkaa kertyy takamuksen ja penkin väliin --> kuluttaa housut rikki pidemmällä aikavälillä. Ja pyörän joutuu pesemään heti lenkin jälkeen --> työlästä. Yleensä maantiepyörää ei tarvitse kovinkaan monta kertaa kesässä pestä. Maastopyörä taas lähes joka lenkin jälkeen...

Varustuksena oli Drymaxx® tuulipuku, joka selkeästi lisäsi ilmanvastusta. Pysyin tosin kuivana, joten jos pitää valita aerodynamiikan tai mukavuuden väliltä, niin kyllä 15 asteessa valitsee mukavuuden! Ehkä syksyllä voisi ryhtyä metsästämään josko löytyisi vastaavia pyöräilyyn tarkoitettuja, tiukempia ja sateenpitäviä varusteita.

Sykemittari oli mukana, mutta unohtui lenkin jälkeen vielä puoleksi tunniksi päälle pyörän pesun ajaksi. Keskisyke oli mittarin mukaan 131, mutta uskoisin sen olleen 140 lenkin aikana. Huippusyke oli 170, rasvaa paloi 118 g, kaloreita kului 1 972 kcal. Lämpö- ja kosteuskäyrät (ajoin siis klo 10 - 14 välillä):




Maisemakuvia:



Ei kommentteja: