8.6.08

Pirkan Pyöräily 2008


Jihaa!


Jes! Pirkan pyöräilyn 127 km takana! Matka oli siis ilmoitettua hieman lyhyempi, varmaankin reittimuutosten vuoksi. Eipä haitannut, sillä lisäkilometrejä tuli lähtöpaikalle polkemisesta ja lopuksi kotiin polkemisesta vielä 19 km, joten kokonaismatkaksi tuli 146 km. Tismalleen saman verran, kuin edellisvuotena - tosin tällä kertaa jaksoin polkea kotiinkin ;)

Päivä oli aurinkoinen, tosin tuulinen. Alkumatkasta länteen päin ajettaessa oli vastatuulta. Näsijärven länsipuolella oli myötälaitaista, itäpuolella sivutuulta, ja loppumatkasta Olkahisen kohdalla. Ajoin aamulla trikoissa lähtöpaikalle, mutta lenkille lähdin lyhythihaisessa ja pyöräilyshortseissa. Lämpötila nousuikin mukavasti päivän aikana: noin viidestätoista kahteenkymmeneenkolmeen. Vasemmalla kavennettu otos Forecan havaintosivulta tuuli- ja pilvisyystietoineen. Alla Ilmatieteen laitoksen vastaava käppyrä, josta vihreällä on rajattu lämpötilat oman suorituksen ajalta.



Tulokset: 127 km ajassa 4h 19 min, josta keskinopeudeksi 29,3 km/h. Sykemittarin pantaa en aamulla löytänyt, joten sykedataa en saanut. Todennäköisesti samaa luokkaa kuin viime vuonnakin eli olisiko ollut noin 140 ja kaloreita lienee kulunut 2 - 2,5 Mcal. Huippunopeus Parkkuun kohdilla 59,6 km/h autojonon vieressä. Edellisvuonna keskinopeus oli 26,4 km/h, tosin ensimmäisellä 60 km:llä 30 km/h laskien sitten viimeiselle neljännekselle 24 km/h:iin. Urheilujuomaa kului pullollinen (8 dl) omaa ja arviolta 6 dl huoltopisteillä sekä viisi pientä geelipussia, ja niiden kyytipoikana pieni pullollinen (5 dl) vettä. Viime kerralla mukana oli vain muutama banaani, ei ihme että lopussa pääsi hyytymään...

Edellisvuonna tein soolosuorituksen, tänä vuonna oli matkaseuraa. Alun perin tarkoitus oli ajaa Esan kanssa sekä mahdollisesti muiden samalla nopeustavoitteella ajavien, mutta Esa teloi ranteensa maastopyörällä juuri ennen Pirkan Pyöräilyä... Heikin kanssa sovimme jo alustavasti Kangasalan pyöräilyn yhteydessä, että Heikki liittyy seuraamme. Ajoimmekin sitten Heikin kanssa kahdestaan ja liityimme matkan varrella eri porukoihin sen mukaan, missä vauhti tuntui sopivalta. Suunnilleen 47 km:n kohdalla Poikeluksessa pitkän Pirkan ajajat saavuttivat, ja liityimme siihenkin junaan ehkä kilometriksi tai pariksi, mutta totesimme vauhdin turhan rivakaksi.

Tauot pidimme Kurussa ja Aitolahdessa. Tämän päiväkirjamerkinnän ensimmäinen kuva on Kurusta. Tässä toinen, jossa Heikkikin on mukana:



Valmiina jatkamaan Kurun taukopaikalta


Kiitokset jälleen Heikille mukavasta matkaseurasta! Hieman olen tosin kunnossa jäljessä, Heikki olisi vielä viimeiset kilometrit kirittänyt mutta itselläni ei enää voimia moiseen riittänyt. Kuvat maalista:



Mitalit kaulassa



Jukka oli vetoapuna Aitolahdesta maaliin - sama mies auttoi Kangasalassakin! Kiitokset!


Ensi vuonna taas uudestaan! Silloin jo pitkälle 214 km lenkille? Toivottavasti Esakin pääsee sitten osallistumaan...

Ei kommentteja: