22.5.08

Keskiviikon maastolenkki

Keskiviikkoiltana osallistuin maastopyörällä Kanuunoiden keskiviikkolenkille Lamminpään - Julkujärven reitillä. Upea keli ja upea reitti! Harmi vain, että jälleen kerran Sports Tracker jätti toimimatta: ilman mitään ilmoitusta lokitus katkesi alkumatkasta, 5,7 km kohdalla. Matkaa kuitenkin kertyi reilu 20 km siirtymäajoineen. Ohessa muutamia kuvia matkan varrelta.


Suunnantarkistustauko I



Suunnantarkistustauko II



Tietyömaan ylitys



Julkujärvellä I



Julkujärvellä II



Julkujärvellä III


Tämä oli toinen osallistumiskertani ja kaikkiaan neljäs kerta samalla reitillä. Joka kerta tulee ihmeteltyä - positiivisessa mielessä - reitin monipuolisuutta: on avointa mäntykangasmetsää, sekametsää, hakkuuaukea, kivikoita, järvimaisemaa, sorapolkuja, vanhaa kuusimetsää, nuorta koivikkoa... Polut vaihtelevat tasaisesta juurakkoon ja kivikkoon, jälkimmäisestä hyvänä esimerkkinä "pallomeri" jonka nöösi vielä tällä kerralla ylitti taluttamalla - rimakauhu iski! Täytynee uhrata joku aurinkoinen iltapäivä kuvauskierrokselle kännykkäkameraa paremman kameran kanssa.

Myöhästyminen oli tällä kertaa todella lähellä: perinteiseen pyöräilyvarusteiden etsimiseen kului aikaa, ja juuri kun olet jo lähdössä, kengistä kuuluu kummaa kolinaa. Tarkistus: klossit ovat löysällä, toisesta kengästä melkein ruuvi kokonaan irti! Eikun säätämään ja kiristämään... Viimeinen myöhästymistilanne iski päälle urheilumajan mäkeä ylös polkiessa: syke 160+ ja jalkoja hapottaa. Mielessä käy jotta no niin, kello on jo 18:39, porukka on jo mennyt ja näinkös vielä käy että mies on toimintakyvyttömässä kunnossa ennen kuin edes pääsee metsään... Onneksi ehdin juuri mukaan lähtöön, ja alkuvauhti oli sen verran rentoa, että ehti palautumaan siirtymätaipaleen sprintistä.

Sykejakaumasta piirakkadiagrammi alla. Sykemittarilla aikaa iltalenkille kertyi 2 h 37 min, keskisyke 137. Muutaman nousun aiheuttaman anaerobisen piikin pääsi hyvin palauttelemaan, harvoin on pyöräilylenkillä 34 % leppoisalla sykealueella!

Ei kommentteja: