1.3.08

Säijän lenkki

Perjantai-iltapäivänä oli hyvä pyöräilysää. Edellisestä Säijän talvilenkistä viisastuneena otin mukaan lämmintä juotavaa termospulloon. Edellisellä kerralla mukana oli vain kylmää mehua, josta ei paljoa energiaa saanut - päin vastoin, elimistö joutui kuluttamaan energiaa kylmän juoman lämmittämiseen, ja paluumatka ei ollut kovinkaan riemukasta...

Tällä kerralla asia siis korjaantui. Menomatka kului lähes yhtä vauhdikkaasti kuin edellisellä kerralla: 22,6 km keskinopeudella 22,8 km/h eli reilut 59 minuuttia. Säijän kioskilla mehutauko ja matkan varrella otettujen kuvien lähetys Sports Trackeriin. Paluumatka meni hitaammin: aikaa kului 1 h 6 min, keskinopeus 20,3 km/h. Tein uuden talvinopeusennätyksen väliaikapisteiden 9 ja 10 välisessä alamäessä, 48,6 km/h! Tuskin maltan odottaa kesäkelejä ja samaisen mäen ajamista Jamiksella. Edellisenä kesänä ajoin sillä samassa mäessä 61 km/h.

Kuvat paluumatkan korkeus- ja nopeusgrafiikasta sekä samainen kohta satelliitti-kartta-hybridikuvassa:




Sykemittari oli mukana, taas vaihteeksi. Tulosten luotettavuus on suuntaa-antava: maksimisyke kun muka oli 240. Menomatkalla tarkistin erään nousun yhteydessä sykkeen, ja mittari näytti 170. Toisen nousun yhteydessä katsoin uudestaan, ja mittari näytti 190... hetken kuluttua 159, jota pidin oikeana lukemana. Se on tiedossa, että langattomista lähiverkoista mittari ottaa häiriötä. Reitti kulkee myös lentokentän ohitse, jonka radiomajakoista varmaan tulee myös häiriöitä. Täytynee hankkia parempilaatuinen sykemittari... No, mittarin antama data koko 45,6 km:n matkalta: keskisyke 144, energiaa kului 1 239 kcal ja rasvaa paloi 69 g. Syketason jakauma oheisessa ympyrädiagrammissa.

Sykejakauma_080229

Ei kommentteja: