30.7.07

Lomapyöräilyjä

Dodii! Tuli heinäkuun pyöräilyjen kuvia. Kiitokset Esalle hyvistä kuvista! Pari kuvaa on Koutaniemeltä Kajaanista ja suurin osa väliltä Kajaani - Ristijärvi. Keskinopeus Koutaniemen kierroksella 27 km/h, Ristijärven etapilla 28,8 km/h. Kaikkiaan kahden viikon aikana kertyi lomallakin reilut sata kilometriä.









22.7.07

Pyörien kuljetus

Lomilla pääsi polkemaan, kun pyörät kulkivat mukana. Alfaan hankin alkukesästä Thulen kattotelinepaketin aero-alumiiniputkilla ja kahdella pyörätelineellä. Aluksi kirpaisi, mutta tuli edullisemmaksi kuin peräkoukku, jota aluksi mietin. Kyllä tämä ratkaisu peräkoukkutelineen voittaa mennen tullen. Polttoaineen kulutuksessakaan en huomannut nousua, eikä ajaessa pyöriä huomannut olevankaan. Tuulisissa paikoissa ehkä hieman enemmän huminaa kuin tavallisesti.

Leluja kehiin

Hankin jokin aika sitten Nokia N800 Internet Tabletin. Tänään hankin siihen lisävarusteeksi GPS-paikantimen ja navigaattorisoftan. Paketin mukans tuli autoteline ja kas, sehän sopi myös pyörään...



...ja pitihän se päästä heti myös testaamaan. Navicoren softa on pyöräilijälle vähän köykäinen vaikka se yhtenä käyttökohdeoptiona onkin; mitään keskinopeuksia, ajoaikaa tms. ei softasta irtoa. Reitti täytyi suunnitella etukäteen selaamalla ensin kartasta haluttu piste, jonne on menossa, tallentamalle se suosikkeihin ja sen jälkeen rakentamalla reittisuunnitelma näiden pisteiden jonona. Hankalaa. Suosikkipisteet voi tallentaa, muttei reittejä, joten joka kerta täytyy rakentaa reitti uudelleen.

Muutoin navigaattori toimi ongelmitta: Nopeusnäyttö oli prikulleen sama kuin polkupyörän mittarin näyttämä, pientä viicettä oli vain kiihdytyksissä ja jarrutuksissa. Uskomatonta.

Lisäarvoa vehkeestä on pyörääilylle vasta, kun reitit saa talteen, reitin nopeuksista ja väliajoista tallentuu dataa ja historiatietoja, joita voi vertailla. No tietysti ihan uudessa ympäristössä saattaa olla apua, mutta tutuilla reiteillä lähinnä "cool factoria".