25.6.07

Juhannusajelu

Juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina oli upea pyöräilykeli, joten kävin ajamassa Säijän - Lempäälän - Kuljun reitin. 68,1 km ajassa 2 h 23 min, keskinopeus 28,1 km/h. Nopein lenkkini tähän asti ja vielä suht pitkällä matkalla :)

Pari maisemakuvaa Anian rantatieltä:





ja Lempäälästä:



1 234 kilokaloria kului, keskisyke 144. Matkan varrella täytyy olla jokin radiohäiriölähde, tai ohi menneissä mopoissa ei ole ollut häiriösuojaus kohdillaan, sillä maksimisyke oli 240 - tuskinpa oikeasti. Jakauma aerobisen osalta oheisessa piirakassa (sininen alle, vihreä kohdillaan, punainen yli):

17.6.07

Kommentointiin muutoksia

Huomasin juuri, että blogini asetuksissa on aivan turhaan ollut päällä rajoitus, jonka mukaan vain rekisteröityneet gmail-käyttäjät ovat voineet jättää kommentteja. Poistin rajoituksen, nyt ihan kaikki voivat kommentoida :) Tosin moderoinnin jätin päälle eli kommenttisi näkyy vasta, kun olen sen ensin lukenut.

Postikortti tilausvahvistuksen yhteydessä

Kyllä on kuvien hinnoittelu kohdillaan. Toimituskuluineen reilut 41 euroa neljästä kuvasta, joista yksi diginä, ja tilausvahvistuksen yhteydessä tulee vain yksi sähköinen postikortti. Veikkaisin, ettei tule näillä hinnoilla suurta bisnestä. Tai sitten tulee, jos keskimääräinen ostos on se 12 euroa (yksi kuva!) ja kahdesta tuhannesta osallistujasta tuhat tekee tilauksen - onhan se 12 000 euron tienesti päivän työstä. Pitäisiköhän vaihtaa alaa ja ryhtyä tapahtumakuvaajaksi...? No, ohessa se kaupantekijäisiksi tullut sähköinen postikortti.

15.6.07

Kuvatilaus Pirkan Pyöräilystä

Kuvat ilmestyivät tilattavaksi! Digikuvat olivat yllättävän kalliita, eikä printtien tilaaminen vaikuttanut hintoihin. Digikuvan hintaero verrattuna printtiin oli varsin pieni, joten tilasin printit. Tallensin mielestäni kuvista thumbnailsit, mutta ilmeisesti sivustolla oli kopioinnin esto, joka toimi myös N800-laitteeni selaimessa... joten päivitän tänne, kun saapuvat.

Muita kesän pyöräilytapahtumia

Puruveden pyöräily poljetaan lauantaina 11.8.2007 klo 10.00. Matkana 112 km kiinnostaisi. Toinen kiinnostava elokuun pyöräilytapahtuma on Myllyn pyöräily lauantaina 25.8.2007, jossa matkana 119 km. Kattava lista vuoden pyöräilyistä löytyy www.poljin.fi -sivustolta. Hmmm, pitänee koostaa pyöräilylinkit omaksi osiokseen tähän blogiin...

13.6.07

Matkamittaria päivitetty - 739 km ajettu

Päivitin matkamittarin. Tähän mennessä ajettuna jo 739 km, mikä lienee enemmän kuin viime kesänä. Voi olla, että tälle kaudelle realistinen ajokertymä olisi 2 000 km.

Uskaltauduin tänään pyörän satulaan ensimmäistä kertaa sitten Pirkan Pyöräilyn. Ajoin töihin Kalevan uintikeskuksen kautta, kävin aamu-uinnilla, rento 500 m. Muuten ei ole oikeastaan vammoja Pirkan Pyöräilystä kuin viisi reilun kokoista paarman puremaa ja auringossa palanut läikkä ihoa hartioissa - sinne ei ollut aurinkorasvaa osunut lähtövalmisteluissa. Hieman kyllä takamuksessa satula tuntuu, pidemmälle lenkille en vielä ihan lähde...

11.6.07

Videopätkä Pirkan Pyöräilystä

Aamulehden sivuilla on videopätkä startista ja kaupunkialueelta. Lähtönumerot ovat kuvissa jotain 1800+ joten olen ehtinyt lähteä matkaan ennen kuvauksia.

10.6.07

Pirkan Pyöräily - 146 km!

Jes! Urakka suoritettu! 136 km Näsijärven ympäri ja 10 km siirtyminen lähtöalueelle. Maaliin tultua täytyikin pakata pyörä autoon, ei ollut voimia polkea kotiin...

Startti oli klo 9:04. Tein matkalla kaksi pysähdystä ja olin perillä klo 15:03, joten matkaan vierähti kuusi tuntia - alunperin arvioin kestoksi seisemän, joten matka sujui tuntia nopeammin. Kuva starttialueelta:


Ensimmäinen taukopaikkani oli Kurussa, jonne oli matkaa 60,32 km. Tämä väli oli nopein, pääsin ajamaan suurimman osan matkaa eri ryhmien peesissä. Aikaa meni hintsusti yli kaksi tuntia, keskinopeus 29,7 km/h! Suurin nopeus rullaten alamäkeen ryhmän perässä 51 km/h noin 50 km kohdalla, jossa pitkän matkan ajajien ryhmä saavutti - ja ajoi ohi. Menevät nuo ammattilaiset vähän eri nopeudella... Kurun taukopaikalta pari kuvaa:





Näsijärven toiselle puolelle siirryttiin Murolen kanavan yli. Maasto olikin sitten huomattavasti syheröisempää pystysuunnassa. Jotenkin ei enää riittänyt jaloissa puhtia nousuihin, ja keskinopeus laskikin huomattavasti: 25,6 km/h. Jos oli jyrkkiä nousuja, niin vastaavasti sitten alamäkiäkin: huippunopeus eräässä alamäessä vapaasti rullaten 57 km/h!

Maisemat olivat upeita, mutten malttanut pysähtyä kuvaamaan. Koko reitti oli kaiken kaikkiaan upeimpia, missä olen pyöräillyt. Jätin Murolen taukopaikan väliin ja matkasin Terälahden taukopaikalle, jonne Kurusta tuli matkaa 39,1 km ajassa 1 h 31 min. Kuvat Terälahdesta:





Viimeinen etappi olikin sitten jo kokolailla puuduttava. Takamus oli kovilla, jalkojen energia hiipunut jo ennen Terälahtea - joskin suklaapatukat ja urheilujuoma antoivat hetkeksi aikaa energiaa - mutta kipu lisääntyi ja nopeus laski edelleen. Nousut olivat jo todella hitaita, 11 km/h kun yleensä nousuissa pääsee 18 - 22 km/h vauhdilla. Välillä teki mieli hypätä satulasta ja kävellä jyrkimmät kohdat, mutta eihän sitä periaatteestakaan...

Jätin Aitolahden taukopaikan väliin, ja ajoin suoraan maalialueelle. Matkaa Terälahdesta oli 36,9 km ja aikaa kului 1 h 33 min, keskinopeus oli 23,8 km/h. Kuva maalista:



Koska matka oli 30-vuotisjuhlapyöräily, 134 km lenkin polkeneille jaettiin mitalit. Ihan hieno muisto pyöräilystä, vaikka kyllä kaikin puolin itse matka jäi hyvin mieleen - lämpöä jotain 26 astetta, upea reitti ja mukavia ihmisiä reitin varrella. Kiitokset kaikille kuvia ottaneille (maalikuvaa lukuunottamatta kuvat on otettu kamerakännykällä).

Reitin varrella oli järjestäjän kuvaajia, ja jossain vaiheessa kuvat tulevat osallistuineiden tilattavaksi nettiin. Täytyy lisätä ne sitten, kun ne ovat saatavilla.

Mitäs vielä? Sykemittarin data tietysti, ja statistiikkaa muutenkin. Kaloreita tuli poltettua 2 539 kcal, sykemittaridataa kertyi 4 h 55 min ajalta (10 min lämmittely jäi pois), keskisyke oli 141, maksimi 210 (lieneeköhän oikeasti?) ja rasvaakin mittarin mukaan paloi 146 g. Kärsii taas syödä suklaata ;) Hieman liian suuri osuus matkasta meni aerobisen rajan yläpuolella, ohessa jakauma:



Sininen väri on alle aerobisen tason, vihreä aerobinen ja punainen yli. Pyörän päällä kului aikaa 5 h 6 min ja kokonaiskeskinopeus matkalla oli 26,38 km/h (siis tauot poislukien).

Verrattuna tähänastisiin lenkkeihin, tämä on pituudeltaan ihan omaa luokkaansa tilastografiikassakin:



Mutta nyt koisimaan... saas nähdä toimivatko jalat huomenna. En taida kuitenkaan pyöräillä töhin...

8.6.07

Flunssaa

Sununtaina iski flunssa... olin töistäkin poissa tiistain ja keskiviikon. Ja tulevana sunnuntaina olisi Pirkan Pyöräily. Tänään perjantaina olotila on kuitenkin ookoo, joten jospa olisin toimintakunnossa.